Από την οικονομία στη στρατηγική της ΑΟΖ
Από την οικονομία στη στρατηγική της ΑΟΖ
Ν. Λυγερός
Αν η οικονομία είναι γρήγορη είναι γιατί λειτουργεί με την κοινωνία και σχετίζεται με τη λήθη. Αν η στρατηγική είναι αργή είναι γιατί λειτουργεί με την Ανθρωπότητα και σχετίζεται με τη μνήμη. Μέσω της βραδύτητας εξετάζει τον κόσμο για να είναι με τον Χρόνο και όχι με τον καιρό. Διασχίζει όλο το χρονικό διάστημα οριζόντια, ενώ η οικονομία είναι κάθετη. Για αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αξία της οριζόντιας διαχρονικής στρατηγικής και την αρχή της κάθετης σύγχρονης οικονομίας. Διότι στην πραγματικότητα το κάθετο ενισχύει το οριζόντιο και η διασταύρωση γίνεται διακλάδωση. Για αυτό το λόγο μελετούμε την ελληνική ΑΟΖ όχι μόνο μέσω της οικονομίας και της γεωοικονομίας, αλλά μέσω της τοποστρατηγικής και της χρονοστρατηγικής, αφού έχει σημασία το διαχρονικό στοιχείο. Επιπλέον η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο Θάλασσα και κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό είναι μία λεπτομέρεια. Όμως για να αγαπήσουμε αυτήν την ΑΟΖ, όπως αγαπούμε και την Ελλάδα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την έννοια της Χάρτας, όπως έκανε ο Ρήγας Φεραίος με τον Ελληνισμό. Έτσι με την Χάρτα της ελληνικής ΑΟΖ ο κάθε Έλληνας μπορεί να την αγαπήσει, αφού του εξηγεί ότι το απέραντο γαλάζιο είναι η απόδειξη ότι είμαστε μια γη θάλασσας. Μάλιστα η έννοια της ΑΟΖ ενισχύει και την ιστορικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γίνεται όλο και περισσότερο Ευρώπη της ιστορίας. Η ΑΟΖ δείχνει επίσης επί του πρακτέου ότι δεν είμαστε μια γη που χάνεται μέσα στη θάλασσα, αλλά που ζει από αυτήν ακριβώς, όπως το κάνει εδώ και αιώνες. Κι αν η ΑΟΖ είναι τόσο ενοχλητική για μερικούς είναι ότι απλώς ενισχύει όλα τα νησιά μας και ειδικότερα τα ακριτικά. Γιʼ αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να διαβάζουμε τι γράφεται από την ιστορία και όχι τι λέγεται από την κοινωνία μέσω της διπλωματίας. Γιατί αν ξεχνάμε την ιστορία κινδυνεύουμε να μην θυμόμαστε πια ότι μερικοί έχουν έρθει στην ακτή, στην άκρη της θάλασσας μόνο και μόνο λόγω γενοκτονίας. Γιʼ αυτό μέσω της στρατηγικής βλέπουμε ορθολογικά τα δεδομένα της οικονομίας ενώ μέσω της οικονομίας κοιτάζουμε παράλογα τα σχήματα της στρατηγικής. Πρέπει, λοιπόν, να ξεφύγουμε από την παγίδα της οικονομικής κατάστασης μέσω της δυναμικής της στρατηγικής για νʼ αρχίσουμε από τώρα το μέλλον της πατρίδας μας ή πιο συγκεκριμένα ακόμα την Ελλάδα του μέλλοντος αντί να περιμένουμε παθητικά δίχως προοπτικές. Διότι η ΑΟΖ δεν είναι μόνο μια πρόκληση του παρόντος, αλλά και μια πρόσκληση του μέλλοντος. |
Ημερομηνία: 16 Οκτωβρίου 2013 - 2:03 μ.μ.
Θέμα: ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ--ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ....
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ.
Ο άνθρωπος από την φύση του είναι μια οντότητα που του αρέσει να ερευνά τα πάντα και μέσα από την έρευνα να εξελίσσεται διαρκώς και αενάως προς την τελειοποίηση του. Διακατέχεται από μια εσωτερική επιθυμία αναζήτησης, επί παντός επιστητού, που τον κρατά διαρκώς σε μία εγρήγορση, στο ταξίδι του προς την Ιθάκη. Το κυριότερο στοιχείο που πρέπει να έχουμε σαν άνθρωποι, ώστε να συλλέξουμε τις σωστές πληροφορίες από το «περιβάλλον» μας, που θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη μας, είναι η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Γιαυτό τον λόγο θα κατατάξω την παρατήρηση σαν ένα είδος «ανώτερης αίσθησης», διότι τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από τις πέντε αισθήσεις μας (και όχι μόνο), οδηγούνται στην «νοητική σφαίρα» της παρατήρησης, όπου γίνεται η επεξεργασία τους και καταλήγουμε σε ένα απαύγασμα συμπερασμάτων, ικανό να μας οδηγήσει σε νέες ατραπούς. Φιλοσοφικά και πνευματικά, η έννοια της παρατήρησης δεν χει καμία σχέση με την έννοια της «όρασης», διότι η λέξη παρατήρηση σημαίνει ότι ορώ (τηρώ) παρά του σημείου, δηλαδή βρίσκομαι εκτός του σημείου - γεγονότος που παρατηρώ, άρα δεν συμμετέχω στο γεγονός που παρατηρώ, ούτε με αγγίξει συναισθηματικά, είμαι ατάραχος, άλυπος, αμέτοχος, είμαι αληθινός παρατηρητής (ΥΠΑΡΧΩ). Αυτή είναι και η σημαντικότερη διάφορα της έννοιας «παρατηρώ» από την έννοια «κοιτάω» ή «βλέπω». Όσο πιο «καθαρή» είναι η παρατήρηση (χωρίς να αναμειγνύονται συναισθήματα και σκέψεις) τόσο μεγαλύτερο μέρος από την αλήθεια γίνεται ορατό. Ο (νοητικός) παρατηρητής γνωρίζει σε βάθος, ξέρει τι ¨πλησιάζει¨, ενώ αυτός που απλά βλέπει - κοιτάει με τα υλικά του μάτια, δεν μπορεί να αντιληφθεί τίποτα.
Στην εποχή που ζούμε, υπάρχουν πολλοί «μηχανισμοί» που μας αποσπούν την προσοχή ώστε να μην διακρίνουνε το αυτονόητο, να μην γίνουμε ποτέ παρατηρητές των γεγονότων που έρχονται, μας θέλουν άβουλα όντα για να κοιτάμε τις επιφανειακές μαριονέτες που κινούνται έντεχνα στο θέατρο που παραλόγου που βιώνουμε καθημερινά. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι «αρχή πάσης σοφίας εστί η παρατήρησις», άρα ας γίνουμε για λίγο παρατηρητές της καθημερινότητας μας τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό και σίγουρα θα παρατηρήσουμε τρομερά πράγματα να έρχονται από το μέλλον και να μας πλησιάσουν στο παρόν. Αν βρεθούμε στην ζούγκλα και δεν ξέρουμε προς τα που να πάμε, τότε αυτο που θα κάνουμε είναι να ανέβουμε σε ένα μια ψηλή κορυφή για να γίνουμε «παρατηρητές» του τοπίου. Έτσι και τώρα θα πρέπει να βγούμε από τον γκρίζο (ψεύτικο) γραμμικό χρόνο και να ανέβουμε «ψηλότερα», για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε το πρόσφατο παρελθόν της εξέλιξης του ανθρώπου, το παρόν, και στο τέλος να διακρίνουμε που καταλήγει ο δρόμος του πολιτισμού που έχουμε (?) χαράξει.
Ας σταθούμε λοιπόν στην «κορυφή» και ας γυρίσουμε πίσω στον χρόνο, στην δεκαετία του 1950. Εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος δεν είχε τη ανάγκη του σούπερ μάρκετ, του φαρμακείου, του ρεύματος, της τράπεζας και ήταν σχεδόν αυτόνομος σε όλους τους τομείς. Η αυτονομία του ανθρώπου εκείνη την περίοδο ήταν σοβαρό εμπόδιο για το σύστημα και την ολοκλήρωση του «μεγάλου σχεδίου» που αποσκοπούσε στον απόλυτο έλεγχο των μαζών. Έτσι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο της «μεγάλης συγκομιδής», και πλασάροντας όμορφα επιχειρήματα - δολώματα ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν τον κόσμο στις μητροπόλεις. Τότε ο κόσμος «τσίμπησε», εγκατέλειψε την αυτονομία του για ένα καλύτερο μέλλον (!!??) και άρχισε σε όλη την υφήλιο να εγκαταλείπει μαζικά την επαρχία και την ύπαιθρο, για να κατοικήσει στις μεγαλουπόλεις. Το νέο (σαθρό) μέλλον «υποσχόταν», καλυτέρευση και ασφάλεια στην ζωή των ανθρώπων μέσα από το πεντάπτυχο εκπαίδευση, υγειά, διατροφή, εργασία, τεχνολογία.
Όλοι θα είχαν ένα λαμπρό ένα μέλλον για να σπουδάσουν οι ίδιοι και τα παιδία τους.
Άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα.
Πρόσβαση σε όλα τα είδη των τροφίμων χωρίς πλέον αγροτικό κόπο.
Εργασία για όλους σε μεγάλες πολυεθνικές και εργοστάσια.
Παροχή τεχνολογίας για μια πιο άνετη ζωή, αμάξι, τηλεόραση, ψυγείο κτλ.
Από την δεκαετία του 1950 έως και σήμερα σε αυτούς του πέντε τομείς η ανθρωπότητα έχει κάνει τρομερά εξελικτικά άλματα, με τέτοια εκθετική πρόοδο, όση δεν έχει κάνει τα υπόλοιπα χιλιάδες χρόνια της ύπαρξης της. Θα έλεγε κανείς «συνομοσιολόγος» ότι κάποιοι μας δίνουν τεχνολογία στο χέρι, διότι φαντάζει αδύνατον να είναι ομαλή αυτή η εξέλιξη. Κύλησε που νερό στα αυλάκι και πέρασαν σχεδόν δυο γενιές, ¨βουτηγμένες¨ σε αυτήν την αλόγιστη υπερ-τεχνολογική ανάπτυξη, που ξεκίνησε από τις πλακέτες πυριτίου, την δίοδο και το τρανζίστορ και φτάσαμε στο I phone 5 και στην αναζήτηση του σωματιδίου του θεού (ασχέτως αν το αναζητούμε για λογαριασμών ¨άλλων¨).
Αν θα κάνουμε ένα δυσδιάστατο σχεδιάγραμμα με δεδομένα την διάρκεια ζωής του ανθρώπου, την πρόσβαση στα αγαθά τρόφιμα, την πρόσβαση στη τεχνολογία, στην ιατρική περίθαλψη, σε συνάρτηση με τον χρόνο (τελευταίες δεκαετίες) τότε θα βλέπαμε ότι επικρατεί μια διαρκής τάση ανόδου στις ¨τιμές¨ των τεσσάρων δεδομένων, και συγκεκριμένα η άνοδος τους μετά την δεκαετία του 1990 είναι σχεδόν κατακόρυφη. Άρα σύμφωνα με την ¨θεωρία¨ της καθημερινότητα μας, πρέπει να έχουμε:
1) Αύξηση της διάρκειας του Μ.Ο. της ανθρώπινης ζωής καθώς και του βιοτικού του επιπέδου.
2) Άμεση πρόσβαση σε όλα τα είδη τα τροφίμων και υλικών Αγάθων ανά πάσα στιγμή.
3) Αναβαθμιστεί τρομερά στον τομέα της τεχνολογίας-επιστήμων σε σημείο που η ζωή μας είναι πολύ πιο άνετη με την βοήθεια της τεχνολογίας, έχουμε και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για εμάς.
4) Μείωση ασθενειών & νόσων και πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα και θεραπείες.
Ήδη ενώ διαβάζουμε αυτές τις γραμμές θα έπρεπε (λογικά) ... «να ζούμε ευτυχισμένοι, μακριά από προβλήματα, έχοντας καθημερινά πολύ χρόνο για να αφιερώσουμε στον εαυτό μας».
Ας κάνουμε λοιπόν άλλο ένα γράφημα με άλλα τέσσερα δεδομένα, τις ψυχολογικές παθήσεις, τον καρκίνο & ανίατες ασθένειες, το άγχος & στρες, την βία & εγκληματικότητα, σε συνάρτηση με το ίδιο χρονικό διάστημα. Λογικά θα έπρεπε να μας βγάλει τα δεδομένα αυτά με μηδενικές τιμές ή με τάση να μηδενίσουν. Δηλαδή θα έπρεπε να μην υπάρχει τίποτα από όλα αυτά στην ζωή μας πλέον, με βάση την εξέλιξη του πολιτισμού μας!
Για να δούμε όμως είναι έτσι ?
Όπα, κάτι δεν παει καλά... η καθημερινότητα μας είναι χαλιά, δεν είναι ζωή αυτή που κάνουμε και το αποδεικνύουμε ακόμη και με μαθηματικά.
Άρα (α)δέλφια κάτι χάσαμε την ώρα της παρατήρησης, κάτι δεν παει καλά, πως είναι δυνατόν να «ανεβαίνουν» όλα τα θετικά χαρακτηριστικά της καθημερινότητας μας και εμείς αντί να είμαστε κάθε μέρα όλο και πιο ευτυχισμένοι, να βουλιάζουμε ολοένα στον βούρκο της ανυπαρξίας ?!
Πρέπει να «παρατηρήσουμε» τι συμβαίνει, να δούμε που χάθηκε το νόημα της παρατήρησης και επιτρέψαμε σε τόσο λανθασμένες πληροφορίες να γίνουν οι στυλοβάτες της ¨εξέλιξης¨ μας και καθοδηγήσουν το μέλλον μας. Συνεπώς, τα τόσα ¨καλά¨ που μας έδωσε το σύστημα, όχι μόνο δεν βοήθησαν να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά μας κατακρήμνισε σε ένα βάραθρο τόσο βαθύ, που είναι τρομερά δύσκολο να υπάρξει επιστροφή.
Μας κορόιδεψαν...
Μας έδωσαν «τεχνολογική ταχύτητα» για να γίνονται όλα πιο γρήγορα και αντί για βελτιωθούν ο συνθήκες της ζωής μας και να έχουμε περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μας, ο χρόνος σήμερα δεν μας φτάνει ούτε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.
Μας έδωσαν όλα τα αγαθά της φύσης έτοιμα σε συσκευασίες, αλλά ξεχάσαμε να καλλιεργούμε την γη και να σκυταλοδρομούμε τους θησαυρούς της (σπόρους) από γενεά σε γενεά.
Μας έδωσαν φάρμακα και θεραπείες για μερικές ασθένειες, αλλά μας δημιούργησαν άλλες ασθένειες πιο θανατηφόρες.
Μας ¨έκλεψαν¨ τα βότανα του Ιπποκράτη και μας τα αντικατέστησαν με εμβόλια, ψεκάσματα και χημικά.
Μας πήραν την ξεγνοιασιά που είχαμε στην ύπαιθρο και μας έδωσαν άγχος και στρες.
Μας έβαλαν να πουλήσουμε το βίο μας και την γη μας για να πάρουμε χρωματιστά χαρτιά δίχως αντίκρισμα.
Και τώρα.... δεν έχουμε γη, άρα ούτε ¨δικά μας¨ τρόφιμα, ενώ το νερό είναι δικό τους. Τα χρήματα (που είναι δικά μας ?) είναι εικονικά πέρα για πέρα.
ΕΚΕΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ¨ΚΟΙΤΟΥΣΑΜΕ¨ ΚΑΙ ΔΕΝ ¨ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΜΕ¨.
Είδατε όλοι το πρόσφατο παρελθόν μας και βιώνουμε το αυτονόητο παρόν μας, ας παρατηρήσουμε τώρα λίγο στο εγγύς μέλλον και ας επεκτείνουμε τις γραμμές των γραφημάτων λίγο ακόμη, κατά ελάχιστα έτη (ίσως και μήνες) και θα δούμε τι είναι αυτο που περιμένουμε να συμβεί στον πολιτισμό μας. Αυτοί που μας ελέγχουν μας οδήγησαν (κυρίως) εδώ και δεκαετίες σε έναν δρόμο που οδηγεί σε γκρεμό και μόνο όσοι έχουν ανέβει στην «κορυφή» μπορούν να παρατηρήσουν το χάσμα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας. Ένα χάσμα που εκδηλώνεται ήδη μέσα από βίαιες κοινωνικές αναταραχές, πόλεμους, γεωφυσικά φαινόμενα, με κατάληξη την οριστική οικονομική και πολιτική κατάρρευση των πάντων. Με λίγα λόγια έρχεται χάος, ( στην Ελλάδα πιο σύντομα- μήνες) διότι αυτο ήταν το σύνθημα στα πρωτόκολλα των σκοτεινών στοών της Γης ...«Από χάος τάξη». Τώρα έρχεται το χάος και μετά οι ίδιοι θα επαναφέρουν την τάξη με (δήθεν) ¨αντάλλαγμα¨ τον απόλυτο έλεγχο.
Ο σκοπός του κειμένου δεν είναι να τρομοκρατήσει κανέναν, ούτε να διασπείρει πανικό, αλλά για να αλλάξει τρόπο σκέψης στους αναγνώστες και να τους κάνει πιο παρατηρητικούς σε όλα όσα έρχονται σύντομα.
Δεν θα υπάρξει ανάκαμψη πουθενά στην Γη, σε κανέναν τομέα γιατί πολύ απλά στα περισσότερα που βασιστήκαμε να επενδύσουμε σαν άνθρωποι ήταν ένα ελεγχόμενο ψέμα. Πλανάται οικτρά οποίος νομίσει ότι όλα είναι αποτέλεσμα μιας γενικευμένης κρίσης που σύντομα θα βελτιωθούν οι συνθήκες προς το καλύτερο. ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ απλά θα συνεχίσουν να επιδίνονται μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη καμπή της αλληλουχίας των γεγονότων. Διαβαίνοντας το όριο αυτής της καμπής, οι γραμμές των γραφημάτων θα ανέβουν κατακόρυφα σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα που σημαίνει πρακτικά... ΧΑΟΣ εντός ορισμένου σύντομου χρονικού διαστήματος (απόλυτη επιτάχυνση γεγονότων). Μιλάμε για γεγονότα ντόμινο που δε να προλαβαίνουμε να τα αφομοιώσουμε από την επιτάχυνση που θα έχει πάρει η κατρακύλα μας (σε παγκόσμιο επίπεδο).
Ένας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ αυτή την στιγμή άνετα θα μπορούσε να παρατηρήσει....
Την κεφαλή της παγκόσμιας οικονομικής πυραμίδας να καταρρέει (ΗΠΑ)
Την ακολουθία της άμεσης κατάρρευσης της ΚΙΝΑΣ
Την αποδόμηση του ευρώ από τις νότιες ευρωπαίκες χώρες
Επίσης ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ
Την συγκέντρωση των στρατευμάτων τους σε διάφορες περιοχές του πλανήτη για την επίλυση των δήθεν προβλημάτων τους, με κατοχή οπλών υπερ-προηγμένης τεχνολογίας.
Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλθ έχουν χρηματοδοτήσει τους πρώτους 2 πόλεμους και το κάνουν ήδη τώρα και για τον τρίτο.
Η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας ελέγχει το 75% της παραγωγής σιτηρών, σόγιας και ρυζιού παγκοσμίως, ενώ οι οικονομικοί τους δολοφόνοι (βλέπε Τζ. Σόρος) αγοράζουν τις πήγες πόσιμου ύδατος και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Κατασκευάζονται τερατώδη καταφύγια παντού, ενώ απαγορεύουν στους λαούς να αυτονομηθούν από τρόφιμα, καλλιέργειες, νερό και σπόρους.
Δεν θα σας πω περισσότερα, αλλά θα σας συμβουλέψω να ξεφύγετε από τα κομματικά, θρησκευτικά, οικονομικά κτλ δρώμενα για λίγο και να ανεβείτε λίγο ¨ψηλά¨ για να παρατηρήσετε την καταιγίδα που έρχεται. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν αλλά ούτε και να ¨χαϊδέψω¨ την ψυχολογία κανενός για να μην τρομάξει. Για να αλλάξουν άρδην και άμεσα οι παρούσες συνθήκες θέλει ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας, να επέμβει ταυτόχρονα και συνειδητά στον ορίζοντα των γεγονότων, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο.
Ελπίδα υπάρχει ακόμη, έστω και οριακά. Μπορεί να μην μπορούμε να αναστρέψουμε εύκολα το κλίμα, μπορούμε όμως να προστατευτούμε από αυτο. Όταν κάνουμε ένα σοβαρό λάθος, πολλές φορές ευχόμαστε να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να το διορθώσουμε. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε τώρα, να γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, όχι σε νοοτροπία ή χρονικά, αλλά σε τρόπο ζωής. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αυτο, αλλά το σύστημα θα σε γυρίσει ούτως ή άλλως δεκάδες χρόνια πίσω, πολύ σύντομα, δια της βίας και ξαφνικά. Είτε γυρνάς ¨πίσω¨ έχοντας τον έλεγχο της αυτονομίας σου και εξοικειώνοντας την ψυχοσύνθεση σου (όσο προλαβαίνεις) ή σε γυρνάνε από τις πόλεις στα χώρια εντός ενός σαββατοκύριακου και μένεις με άδεια χέρια.
Δεν είναι εύκολο να απαγκιστρωθεί κανείς από τον σημερινό τρόπο ζωής, αλλά αν το καταφέρει σώθηκε. Άλλωστε ούτε αυτά που έρχονται θα είναι εύκολα. Ο άνθρωπος έχει τρομερή δύναμη και αλίμονο στους δυνάστες του, όταν θα μάθει τι άξια έχει ο ίδιος. Ας φροντίσουμε λοιπόν για τα καθημερινά μας που είναι ήδη αρκετά, ας πάψουμε να αγχωνόμαστε για το μέλλον μας αγνοώντας το παρόν, ας σταματήσουμε να ψυχορραγούμε για τα παιδία μας, έχουν και αυτά την προστασία τους και ας βγάλουμε την μέρα μας όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Ας γίνει σκοπός & στόχος μας η επιστροφή μας στην φύση και για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν ουράνιες αόρατες δυνάμεις που θα μεριμνήσουν.
Μην ξεχνάς πως... «Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα».
ΜΗΝ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΣΕ ΚΡΑΤΟΥΝ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ....
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ...
ΝΙΚΗΣΕ!
ΑΝΑΞ ΑΥΤΟΝ