ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν3

2013-08-04 20:27
 

 

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΑΣ...

 

 

https://www.youtube.com/user/makisprod10?feature=watch

 

 

 

 

ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν3

 

από Ε.Ο.Ε. Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν3 ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η ανώνυμη βλακεία έχει και κάποια όρια... Αρχίσαμε να βλέπουμε στο internet και ειδικά σε ανώνυμα blogs ένα άρθρο ότι η φωτογραφία που κάνουμε ανάλυση στο βίντεο μας ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν3 έχει κυκλοφορήσει το 2011 και όχι το 2007. Πάνω σε αυτό το θέμα αυτό που έχουμε να δηλώσουμε είναι ότι: Η φωτογραφία υπήρχε σε ξένο forum που δεν υπάρχει τώρα σαν φώτο profile ενός άντρα με το όνομα talk talk. Η φωτογραφία ήταν .png αρχείο και είχε διαστάσεις 120x98. Ο Σουηδός χρήστης χάθηκε μαζί με το forum το 2010. Εμάς μας έκανε εντύπωση και κρατήσαμε την εικόνα του από τα λεγόμενα του που ήταν άκρως προφητικά.... Από εκεί και πέρα την ιστορία την ξέρετε όλοι από τα ανώνυμα blogs. Το 2011 ένας σκιτσογράφος την έβγαλε στην δημοσιότητα και προφανώς ο άνθρωπος δεν λέει ψέματα. Μας κατηγορούν για δημοσιότητα όταν εμείς δεν κερδίζουμε τίποτα από αυτό. Ούτε διαφημίσεις στο site μας έχουμε (δες τα blogs που αναπαράγουν το άρθρο περί ψεύτικων στοιχείων μας) ούτε έχουμε πάρει ποτέ λεφτά. Ίσα ίσα που βάζουμε από την τσέπη μας για να κάνουμε πράγματα για όλους σας και την πατρίδα (βλέπε ανοιχτό πανεπιστήμιο ΕΟΕ ΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΘΗΣΗ). Αρκετά σύντομα θα υπάρξει από εμάς συνέντευξη του ξένου σκιτσογράφου για να δούμε κάποια πραγματάκια που έχουν αξία... Μέχρι τότε αφού τους πείραξε τόσο αν η φωοτγραφία είναι του 2007 ή του 2011 λες και δεν λέει τα ίδια πράγματα και όχι τα σχέδια στην πλάτη μας, τα συμπεράσματα δικά σας... ΕΟΕ

Το ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν1 (2010) ξεπερνά τις 800.000 μοναδικές προβολές... το ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν2 (2011) ξεπερνά τις 250.000 μοναδικές προβολές... τα βίντεο που είδε όλη η Ελλάδα... τα βίντεο που έπαιξαν τα μεγαλύτερα blogs της χώρας... επιτέλους φτάνουν στο τέλος τους... σήμερα... ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΤΕ Ν3

 

Είναι  μια ανάσα κοντά  η εποχή που δεν θα μπορούμε να πούμε αν αυτό που βλέπουμε είναι αληθινό ή όχι . Που δεν θα ξέρουμε αν η τεχνολογία φέρνει κοντά πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν ν’αντιληφθούμε ή μας κάνει ν’αντιλαμβανόμαστε πράγματα που δεν υπάρχουν . Ισως και να ήταν πάντα εδώ.

(Ενα άρθρο έξω από τα καθιερωμένα που βρήκε και μας  έστειλε ο Αυτόλυκος)

«Παρουσία» -> Μια επαφή με την τεχνολογία του μέλλοντος

 
Μια επαφή με την τεχνολογία του μέλλοντος προκαλεί ερωτήματα και για το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης  
 
 
Τον είδα, αφού πρώτα είχα υπογράψει συµφωνητικό που µου απαγόρευε να σας πω πού τον είδα καθώς και να αποκαλύψω τεχνικής φύσης λεπτοµέρειες που αφορούσαν το πώς ακριβώς εµφανίστηκε µπροστά µου (τις οποίες, όµως, έτσι κι αλλιώς, δεν θα µπορούσα να σας µεταφέρω, καθώς είμαι άσχετος περί αυτά). Αρκεί να σας πω ότι, για να φτάσω στο σηµείο να τον δω, έπρεπε να κατέβω σε ηµισκοτεινό υπόγειο του κτιρίου όπου στεγαζόταν το εργαστήριο στο οποίο εξελίσσονταν οι απαιτούµενες για την «εµφάνισή» του τεχνολογίες, αφού είχα ελεγχθεί ενδελεχώς για οποιαδήποτε συσκευή µπορούσε να καταγράψει τη «συνάντηση».
 
Η τεχνικός µε κάθισε σε µια καρέκλα, που παραθύµιζε καρέκλα οδοντογιατρού, και µε ρώτησε αν έχω φορέσει ποτέ φακούς επαφής. Δεν είχα. «Δεν πειράζει», µου είπε, «απλώς θα σου πάρει µερικά λεπτά για να συνηθίσεις». Πράγµατι, µετά από µερικές σταγόνες κολλύριο στο κάθε µάτι, δεν πήρε πολλή ώρα στα µάτια µου να συνηθίσουν τους διάφανους φακούς επαφής και σχεδόν να ξεχάσω την ύπαρξή τους. Στο µεταξύ, η τεχνικός µου εξήγησε τι να περιµένω και κατόπιν µου έβαλε στο χέρι ένα µικρό, µαύρο κουτί µε ένα ασηµένιο κουµπί, λέγοντάς µου ότι δεν επρόκειτο να δω τίποτα, παρά µόνο αν άρχιζα να περιστρέφω αργά το κουµπί, κανονικά: από αριστερά προς τα δεξιά. Με ρώτησε αν είµαι έτοιµος, της έγνεψα καταφατικά και τότε πάτησε κάποια κουµπιά στην κονσόλα της, που κάτι πρέπει να ενεργοποίησαν, το οποίο ποτέ δεν κατάλαβα τι ήταν και πώς δούλευε.
 
Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι οι ενέργειές της άλλαξαν λίγο τον φωτισµό του δωµατίου, κάνοντάς το φωτεινότερο, πιο φωσφοριζέ για την ακρίβεια. Με ένα νεύµα της τεχνικού άρχισα να περιστρέφω το ασηµένιο κουµπί. Ξάφνου, τον είδα! Ήταν δυόµισι µέτρα ψηλός και εµφανίστηκε πίσω από την τεχνικό. Το πρώτο πράγµα που πρόσεξα ήταν τα εκφραστικά, κόκκινα µάτια και τα λέπια µε τα οποία ήταν καλυµµένο το δέρµα του. Από τη µύτη του διέκρινα να βγαίνει ανάλαφρος ατµός. Με αργά αλλά σταθερά βήµατα κινήθηκε προς τα δεξιά (αριστερά σε σχέση µε µένα), αποκαλυπτόµενος ολόκληρος πίσω από την τεχνικό, η οποία εµφανώς διασκέδαζε µε την έκφρασή µου. Όσο και να ήµουν προετοιµασµένος, το θέαµα του εξωγήινου µού είχε κόψει την ανάσα. Όσο και να ήξερα ότι επρόκειτο για µια απλή προβολή από τους φακούς επαφής στο οπτικό µου νεύρο, η λογική µου δυσκολευόταν να υπερκεράσει το ένστικτο που µε έκανε να θέλω να τρέξω προς την κοντινότερη έξοδο.
 
Είναι ίσως δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά ο εξωγήινος επισκέπτης φάνταζε τόσο πραγµατικός, τόσο τρισδιάστατος, όσο και η τεχνικός της οποίας τα µηχανήµατα τού έδιναν «µορφή» και «υπόσταση». Για τουλάχιστον ένα λεπτό περιδιάβαινε στο δωµάτιο, κάποιες φορές αποµακρυνόµενος από την καρέκλα µου, άλλες προσεγγίζοντάς την. Παρά το γεγονός ότι έβλεπα την τεχνικό να τον κατευθύνει µε µικρές παρεµβάσεις στην κονσόλα της, για µένα η παρουσία του ήταν πέρα για πέρα αληθινή. Το κάθε του βήµα όχι µόνο φαινόταν αλλά και ακουγόταν αληθινό (µέσα, προφανώς, από ηχεία καλού στερεοσκοπικού συστήµατος που προσέδιδαν το απαραίτητο «βάθος» στους ήχους που δηµιουργούσε), η ανάσα του το ίδιο, ακόµα και οι ήχοι που έκανε όταν έσερνε επιδεικτικά το όλο νύχια και λέπια χέρι του στον τοίχο, κάνοντάς µε να ανατριχιάσω.
 
Όταν τελείωσε το ατέλειωτο εκείνο λεπτό, µε περίµενε η επόµενη έκπληξη. Ήταν η στιγµή που µου µίλησε. Αµέσως αναγνώρισα τα λόγια που µου είπε: ήταν ο προθανάτιος µονόλογος του άντροϊντ Roy (που ο έπαιζε ο Ρούτγκερ Χάουερ απέναντι στον Χάρισον Φορντ), της σειράς «Nexus», στο τέλος της ταινίας Blade Runner του Ρίντλεϊ Σκοτ – θα θυµάστε εκείνο το καταπληκτικό: «Έχω δει κόσµους που εσείς δεν έχετε καν φανταστεί. Επιτέθηκα σε φλεγόµενα διαστηµόπλοια στο τόξο του Ωρίωνα. Είδα ακτίνες C να αντανακλώνται στην Πύλη του Tannhäuser. Όλες εκείνες οι στιγµές θα χαθούν στον χρόνο, όπως τα δάκρυα στη βροχή. Ώρα να πεθάνω».
 
Την ώρα που µιλούσε, πειραµατίστηκα µε το ασηµένιο κουµπί. Καθώς το έστρεφα προς τα αριστερά, ο εξωγήινος γινόταν πιο αχνός, διάφανος, ενώ η φωνή του αποµακρυνόταν, σαν να πέρναγε σε άλλη διάσταση, πιο µακρινή. Με µια µικρή περιστροφή του ασηµένιου κουµπιού προς τα δεξιά ερχόταν ξανά στο προσκήνιο και η φωνή του γινόταν πάλι στεντόρεια.

«Θέλεις να τον δεις θυµωµένο;» µε ρώτησε η τεχνικός, αφού τελείωσε ο µονόλογος. «Όχι, να µου λείπει» της απάντησα και καλού-κακού τον «έσβησα», γυρνώντας το ασηµένιο κουµπί φουλ αριστερά. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σαν να µου είχε λείψει η «παρουσία» του, του ξαναέδωσα µια ευκαιρία να συνυπάρξουµε στον χώρο. Εµφανίστηκε µπροστά µου µε µια έκφραση που θύµιζε χαµόγελο. Όταν πλέον είχα κατέβει από την καρέκλα και οι φακοί επαφής είχαν επιστρέψει στο κουτάκι τους, η τεχνικός µου είπε ότι θα πάρει πολλά χρόνια µέχρι να εξασφαλίσουν την άδεια της Αρχής Τροφίµων και Φαρµάκων (FDA) των ΗΠΑ για να κυκλοφορήσει αυτή η τεχνολογία ευρέως. Ο λόγος; Επειδή κανείς δεν ξέρει ακόµα τον αντίκτυπο στον ψυχισµό του ανθρώπου τόσο ρεαλιστικών παρουσιών, ιδίως σε ανθρώπους επιρρεπείς στη σχιζοφρένεια. Άλλο το να βλέπεις µια οθόνη, ή ακόµα και µια τρισδιάστατη ταινία, και άλλο το να είναι αδύνατον να διακρίνεις µεταξύ ενός πραγµατικού όντος και µιας προβολής στο οπτικό σου νεύρο – ιδίως όταν η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στο «φάντασµα» να αντιδρά στις δικές σου κινήσεις, να απαντά στα λόγια σου, να επικοινωνεί (ή να προσποιείται ότι επικοινωνεί) µαζί σου.
 
Φεύγοντας από το εργαστήριο, τα συναισθήµατα ήταν ανάµεικτα. Πιο πολύ µε ανησύχησε το ότι δεν είχα ιδέα τι θα σηµάνει µακροπρόθεσµα αυτή η τεχνολογία για την ανθρωπότητα. Προφανώς, θα αλλάξει τον κόσµο των βιντεο-παιχνιδιών, του κινηµατογράφου, της ψυχαγωγίας γενικότερα, η οποία θα πάψει να έχει ανάγκη από οθόνες και σκηνές. Όλο το τοπίο, ο κόσµος ολάκερος, θα είναι µια σκηνή, µια οθόνη, ένα τεράστιο σανίδι. Όµως, αυτό που κανείς δεν µπορεί ακόµα να φανταστεί είναι πώς θα αλλάξει, πέραν της ψυχαγωγίας, η αίσθησή µας για τον «άλλον», για το ποιοι είµαστε «εµείς» οι ίδιοι.
 
 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Ξαφνική κακοκαιρία με βροχή χθες ενώ ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από την Βουλή. Διαμαρτυρίες, οργή ,αγανάκτηση και μίσος εναντίον εκείνων που  διαλύουν και ξεπουλάνε την χώρα  με την γελοία πρόφαση της διάσωσης του…ευρώ . Διάχυτη αγωνία και απελπισία χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων Ελλήνων που βλέπουν την επερχόμενη υποδούλωσή τους στα τσιράκια μιας επελαύνουσας  στυγνής δικτατορίας που εγκαταλείπει  πλέον και τα τελευταία προσχήματα. Είναι  ωστόσο δυνατόν τα αισθήματα και οι σκέψεις μεγάλου αριθμού ανθρώπων να επηρεάζουν τον καιρό;

Ο καθηγητής Παναγιώτης Παππάς έχει αναφέρει  πολλά σχετικά με αυτό το θέμα στις διαλέξεις του με χαρακτηριστικό παράδειγμα  τον Α’παγκόσμιο Πόλεμο όπου  πάρα πολλοί  πέθαναν από συνεχείς πλημμύρες . Είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που θα πρέπει να ερευνηθεί . Μπορεί οι μετέπειτα προβλέψεις του καθηγητή Παππά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να μην επαληθεύτηκαν  αλλά τώρα που έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα σχετικά με τις  μυστήριες  ιδιότητες του νερού και το ενεργειακό πεδίο  της Γης και του ανθρώπου  η θεωρία αυτή επανέρχεται  και θέτει  σοβαρά θέματα για έρευνα .  Θα πρέπει μάλιστα να  ερευνηθεί στην κατεύθυνση του πώς μπορεί να συγκεντρωθεί αυτή η ανθρώπινη ενέργεια .Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι ξέρουν ήδη το πώς και χρησιμοποιούν την σχετική διαδικασία με την κάλυψη γεγονότων όπως συναυλίες , ομιλίες ηγετών παλαιότερα κλπ .

Παρακάτω είναι ένα άρθρο που αναλύει την θεωρία του Παναγιώτη Παππά .

Την Τρίτη 23 Μαρτίου 2004, στην Στοά ΟΡΦΕΩΣ στο βιβλιοπωλείο EΣΟΠΤΡΟΝ στην οδό Πανεπιστημίου 49, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον ερευνητή Π. Παππά με θέμα την επίδραση της συλλογικής σκέψης στα καιρικά φαινόμενα. Ο κ. Παππάς, μένοντας σταθερός στην επιστημονική σκέψη της απόδειξης από την παρατήρηση και του πειράματος, προσπάθησε να αποδείξει ότι στα καιρικά φαινόμενα επιδρά και ένας παράγoντας ΧΠ-όπως τον ονόμασε. Χαρακτηριστικό του παράδειγμα ήταν τα γνωστά σε όλους μας μελτέμια που υπάρχουν στο Αιγαίο πέλαγος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από μετρήσεις που πήρε από την ΕΜΥ, διαπίστωσε ότι το βράδυ οι άνεμοι αυτοί πνέουν με μικρότερη ένταση από ότι την ημέρα, χωρίς όμως να υπάρχει κανένας «επιστημονικός» λόγος, αφού οι άνεμοι που δημιουργούν τα μελτέμια (όχι τα ίδια δηλαδή αλλά οι άνεμοι από τους οποίους δημιουργούνται) συνεχίζουν να πνέουν με την ίδια ένταση. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει αυτός ο παράγοντας Χ που επηρεάζει το βράδυ την ταχύτητα του ανέμου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρεις ερευνητές που με μη παραδεκτές επιστημονικές μεθόδους οι Demeo, Stampl, και Viechen Reich χρησιμοποιούσαν γεωμετρικά σχήματα για να επηρεάζουν τον καιρό. Η παρομοίωση του ανθρώπινου όντοςς με τον υπολογιστή, έφερε το κοινό που είναι εξοικειωμένο με τους υπολογιστές πιο κοντά στην κατανόηση του τι είναι ο άνθρωπος, ο οποίος διαχωρίζεται στην υλική κατασκευή, το σώμα και στο πνευματικό λογισμικό δηλαδή το πνεύμα. Και πάλι εδώ υπάρχει ο παράγoντας Χ ο οποίος επηρεάζει το σώμα χωρίς να υπάρχει, χωρίς να είναι γνωστός. Χωρίζει τις λειτουργίες σε αυτές που μπορούν να καταστραφούν και σε αυτές που δεν μπορούν να πάθουν τίποτα. Γιατί η ύλη έχει τη δυνατότητα της καταστροφής ενώ το πνεύμα όχι. Ένα άλλο παράδειγμα που παρουσίασε ήταν η μεταμόσχευση οργάνων, στο οποίο πολλές φορές μεταφέρονται συνήθειες του ατόμου που είχε το όργανο, στον δέκτη, πράγμα που αποδεικνύει ότι υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τα μέλη και όργανα του σώματός μας. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο DNA το οποίο περιέχει όλες τις πληροφορίες σχετικές με τον άνθρωπο. Έθεσε το ερώτημα του πως οι κωδικοποιημένες πληροφορίες που υπάρχουν στο DNA μεταφέρονται στο σώμα μας, και το κάθε μέλος γνωρίζει το που βρίσκεται, δηλαδή πως το αριστερό χέρι γνωρίζει ότι είναι αριστερά και πως το δεξί δεξιά κ.ο.κ. αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι υπάρχει αυτός ο παράγοντας που επηρρεάζει την ύλη. Ακολούθως το επόμενο παράδειγμά του, ήταν σχετικό με την μεταμόσχευση της καρδιάς, στην οποία, παρόλο που δεν κάνουν οι γιατροί καμία σύνδεση νευρική, παρά μόνο σύνδεση των αρτηριών, μετά από μεγάλο διάστημα ο χρήστης της καρδιάς αρχίζει και έχει αίσθηση της καρδιάς και του πόνου, πράγμα που δεν είναι φυσιολογικό αφού δεν υπάρχουν συνδέσεις. Ξαναγυρνώντας στις λειτουργίες του εγκεφάλου, μίλησε για τη δυνατότητα του μυαλού να αποθηκεύει μνήμες τις οποίες δεν μπορεί κανείς να μας τις αφαιρέσει. Επέμεινε στη δυνατότητα αυτή του εγκεφάλου να μπορεί να αποθηκεύει μνήμες σε ομάδες, καθώς όπως ανέφερε, αν μας αναγκάσουν να ξεχάσουμε ένα όνομα, δεν θα είναι δυνατό, ή θα τα ξεχάσουμε όλα ή θα τα θυμόμαστε όλα. Επίσης το ίδιο συμβαίνει και όταν θέλουμε να κάνουμε ανάκληση της μνήμης, όπου υπάρχει σύνδεση του άυλου μέρους με το υλικού. Καταλήγοντας, πήρε τα δύο σημαντικά γεγονότα όπου ο εγκέφαλος συνδέεται με κάτι άγνωστο και τα καιρικά φαινόμενα επηρεάζονται με κάτι που δεν είναι γνωστό. Έτσι λοιπόν σε σημαντικά γεγονότα παγκοσμίως ,υπάρχουν και ακραία καιρικά φαινόμενα. ʼΑρα αυτό δείχνει ότι αφού δεν υπάρχει κανένας λόγος εξωγενής που να επηρεάζει τις καιρικές συνθήκες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα γεγονότα επηρεάζουν τον καιρό. Σαν συνεπεια όλων αυτών που υποστήριξε, δίνει την δήλωση ότι οι ολυμπιακοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν με μεγάλη δυσκολία λόγω των ανθρώπων που θα είναι γεμάτοι αρνητισμό, και θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα στα μέσα του Αυγούστου του 2004. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι άνθρωποι δεν αποτελούνται μόνο από ύλη αλλά και από πνεύμα, το οποίο δεν είμαστε σε θέση να αναλύσουμε λόγω της φύσης του πνεύματος και λόγω της φύσης του ανθρώπου(της δυτικής επιστημονικής κοινότητας). Τα δύο παραπάνω σίγουρα δεν συμβαδίζουν, όμως μέσα από την παρατήρηση των γεγονότων μπορούμε να είμαστε απλοί παρατηρητές του τι συμβαίνει γύρω μας, και αυτό, σύμφωνα με τον Π. Παππά και τις μετρήσεις-παρατηρήσεις του, είναι ότι ο παράγοντας Χ(δηλαδή ο άνθρωπος) που επηρεάζει τον καιρό. Δεν θα διαφωνήσω πλήρως με αυτήν την άποψη, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί. Είναι γνωστό ότι ο καιρός επηρεάζει τον άνθρωπο στην συμπεριφορά του, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός ότι μπορεί και ο άνθρωπος με την δύναμη της σκέψης να επηρεάσει τον καιρό.Παρ’ όλα αυτα ,είναι σίγουρο ότι ο μόνος «εξωγενής» παράγοντας στα παραδείγματα που έδωσε στην ομιλία του, είναι ο παράγοντας Χ;